Wie wil het droomhuis niet hebben? Het villa-leven is ook een manier van leven waar bijna iedereen, maar lang maar kort, zorgen en verlangens heeft. Wanneer u gaat wonen in een villa met een tuin, een zwembad, een laagbouw, in een prachtige omgeving die u volgens uw wensen en behoeften bouwt, zult u misschien wel echt genieten van het leven op het hoogste niveau, wie weet. Dus hoe maak je een villa, waar moet je op letten bij de bouw van de villa, welke processen worden doorlopen heb je ooit in detail nagedacht? Deze serie artikelen zal alle onderwerpen met betrekking tot de bouw van de villa in 10 titels behandelen en zal de vraagtekens in uw hoofd op vele punten beantwoorden.

Hoe maak je een villa?

Het realiseren van een villabouw is geen ervaring die iemand in zijn leven kan beleven. Veel gezinnen die in de villa wonen hebben geen eigen villa gemaakt of hebben deze gekocht of gehuurd. Het aantal mensen dat de kans heeft om een eigen villa te maken op hun eigen plek volgens hun eigen dromen, behoeften en mogelijkheden is vrij klein. In feite weten we dat in het verleden, toen mensen voornamelijk op het platteland woonden, elk gezin zijn eigen huis bouwde op een bepaald stuk grond. Tegenwoordig is het veel beter om dit te realiseren met de hulp van deskundigen, omdat de grond moeilijk te vinden is en duur, en omdat er veel expertise en juridische procedures in verband met bouwgerelateerde zaken in het spel zijn.
De bouw van een villa is een duur en vrij gedetailleerd proces. Om stap voor stap te leren hoe u uw droomvilla kunt maken en de fouten te minimaliseren, is het nuttig om op zijn minst de processen te kennen die de villabouw in de volgende  titels beschrijven.

Het is een groot voorrecht geworden in de wereld van vandaag om de mogelijkheid te hebben om je eigen villa te maken. De economische omstandigheden en de zeer beperkte tijd maken het onmogelijk voor een grote massa. Dit bedrijf is een belangrijke investering voor een gemiddeld gezin door het maken van serieuze kosten en beslissingen. Daarom moet deze kwestie, die zeer intense emotionele beslissingen bevat, logische processen met dezelfde intensiteit doorlopen. We kunnen kort verwijzen naar de 10 titels met betrekking tot de hierboven genoemde Villa constructie.

1. 1. Identificatie van behoeften en verwachtingen.
Het belangrijkste dat gedaan moet worden voordat allerlei bouwactiviteiten worden uitgevoerd, is het bepalen van de behoeften en verwachtingen. Deze vaststellingen kunnen een Ontwerpsamenvatting worden genoemd. De ontwerpsamenvatting moet zowel emotionele als logische beslissingen van de villa-eigenaren bevatten en moet de teams begeleiden bij de uitvoering van het project. De belangrijkste doelstellingen van de bouw van de villa moeten worden opgenomen in de Ontwerpsamenvatting. De structuur van het gezin, de gewoontes van het leven en het gebruik, de doeleinden van het gebruik binnen en buiten, het aantal kamers, welke functies zullen plaatsvinden, de verwachtingen over de inrichting, de bepaling van de financiële mogelijkheden, de tijd die kan worden toegestaan voor de voltooiing van de werkzaamheden, technische apparatuur, de gewenste verblijfsruimte, de behoeften van kinderen veel zaken zoals aanvullingen, investeringstransacties, enz. moeten worden opgenomen in het Ontwerp-Samenvatting en dienen te worden begeleid. De ontwerpsamenvatting, waarin de behoeften en verwachtingen op een correcte en realistische manier worden gepresenteerd, zal vele punten in de latere fasen van het proces begeleiden.

2. 2. Locatie Detectie
De villa is uiteindelijk een soort van vastgoed en de locatie is de belangrijkste overweging als het gaat om vastgoed. Als villa-eigenaar is er niets natuurlijker dan het kiezen van een geschikte locatie in welke regio u wilt en hoe het gewenst is om te wonen in een omgeving zoals u dat wenst. Het leven in een villa is een zeer persoonlijke keuze. Hoewel persoonlijke keuzes moeilijk in twijfel te trekken en logisch te beoordelen zijn, is het voor architecten noodzakelijk om hun klanten die villa’s willen bezitten een rationeel advies te geven over locatiegebonden zaken, om zo de negatieve effecten en spijt te voorkomen. Bij het maken van de locatiekeuze moet niet alleen gekeken worden naar de huidige situatie van de regio, maar ook naar de toekomst en moeten de uit te voeren projecten in de regio geleerd worden door het scannen van de regioplannen. De bouw van een villa is een belangrijke vastgoedinvestering en in een vastgoedinvesteringslocatie komt de bouw van een villa als eerste aan de orde. Er moet rekening worden gehouden met transportvoorzieningen, sociale voorzieningen, infrastructuur en milieufactoren. De titel van de locatie kan ook een beoordeling van de kenmerken van de te selecteren grond vereisen. Het feit dat de grond min of meer hellend is, is een belangrijke factor die van invloed zal zijn op de bouw van de droomvilla. Daarnaast zal het direct van invloed zijn op de te bouwen constructie op de grondvorm. Om deze redenen is het een groot voordeel om ondersteuning te krijgen van een architect die gespecialiseerd is in de villa alvorens de exacte locatie te bepalen.

Villabouw realiseren?

Geïnteresseerd in villabouw met Woningbouw Taelman na het lezen van dit artikel? Ontdek hier onze meest recente villabouw realisaties, in landelijke of moderne stijl!

Woningbouw Taelman

Vijvestraat 39
8720 Oeselgem
+32 56 61 13 38
sales@taelman.be